• Zelf doen of uitbesteden?

Zelf doen of uitbesteden?

Wagenparkbeheer vraagt dagelijks aandacht: aanspreekpunt voor berijders, offertes opvragen, bestellingen doen, facturen controleren, brandstofpasjes aanvragen, schades afhandelen en keuzes maken rondom reparaties, onderhoud en banden. Bij dit werk is specifieke kennis van de mogelijkheden en de markt voor u van belang. Met goed inzicht en de juiste keuzes kan tijd en kosten worden bespaard, waarbij 10-15% besparing eerder regel dan uitzondering is.

Tactisch/strategisch beheer beleg je beter niet bij een leasemaatschappij vanwege het spanningsveld tussen commerciële belangen en uw bedrijfsbelangen. Operationeel wagenparkbeheer ligt daar echter uitstekend. Grotere leasemaatschappijen bieden automatiseringsoplossingen die kosten kunnen besparen.

Brandstof

Brandstofkosten maken een groot deel uit van de vervoerkosten. Als brandstofsoorten, -prijzen of wetgeving wijzigt, kunnen bedrijfseconomische omslagpunten wijzigen. Wat kan en moet er uitstootvrij worden en is mijn netwerk daar dan wel voor geschikt? Is waterstof de toekomst? Verstandig dus om brandstofontwikkelingen te monitoren, zodat je tijdig vervangt en bij elke aanschaf een goed geïnformeerde keuze maakt. Is het een vereiste om ook in het buitenland te tanken? Dan wilt u wellicht ook hier brandstofkosten en tankgedrag monitoren en buitenlandse btw terughalen.

Reparatie, Onderhoud en Banden (R.O.B.)

Ook aandacht voor ‘R.O.B.’ kan u voordeel opleveren. Bijvoorbeeld door afspraken met dealerketens, onderhoudsspecialisten en bandenketens te maken, liefst zonder dat de berijder zich er beperkt door voelt. Zonder goed beheer ‘verdwijnen’ (winter)banden soms ongemerkt of worden niet vervangen op de juiste profieldiepte. Wagenparkbeheer-en-Meer kan helpen om beheerprocessen op te zetten, afspraken te maken en te bewaken.

Schadeherstel

Bij schadeherstel zijn veel partijen betrokken, met even zo veel belangen: verzekeraars, expertisebureaus, schadeherstellers, verhuurders en opkopers. Intern raakt schade de financiën, operatie en de medewerker zelf. Met de juiste kennis aan uw zijde kunt u het beste halen uit de samenwerking tussen deze partijen. Ook de inrichting of verbetering van dit proces kan een opdracht zijn voor Wagenparkbeheer-en-meer.